Zavárané uhorky plnené pálivou paprikou
Skvelý nápad ako zavariť uhorky, ktorých je teraz plná záhrada. Väčšie uhorky má málo kto rád, preto treba vymyslieť zaujímavý spôsob ako ich zúžitkovať. Vy veľa vymýšľať nemusíte, urobili sme to za vás. Ak ste sa rozhodli sterilizovať uhorky, určite vyskúšajte tento skvelý spôsob, ktorý si zamilujete.
Potrebujeme:
- 3 kg väčšie uhorky,
- 150 g pálivej papriky (môže byť aj sladká),
- 3 l vody,
- 1 l ocot,
- 200 g kr. cukru,
- 250 g soli,
- čierne korenie,
- horčica podľa chuti,
- kôpor podľa chuti.
Postup:
1.
Papriku umyjeme a nakrájame na 1 cm pásiky.
2.
Uhorky tiež umyjeme a vydlabeme vnútro. Najlepším spôsobom je použiť pomôcku na vyberanie jadierok z jabĺk. Pôjde vám to rýchlo.
3.
Do vydlabanej uhorky vsunieme pásiky papriky tak, aby tam boli natesno.
4.
Naplnené uhorky nakrájame na plátky široké asi 1 cm a poukladáme ich do pohárov.
5.
Naplnené poháre uhorkami zalejeme vychladnutou zálievkou, ktorú sme si pripravili z vody, octu, cukru, soli, čierneho korenia, horčice a kôpru. Všetko sme spolu zmiešali a na ohni priviedli do varu.
6.
Poháre uzavrieme a poukladáme na dno veľkého hrnca, na dno ktorého sme uložili bavlnenú utierku.
7.
Prilejeme studenú vodu (cca do 1/3 pohára) a zapneme sporák. Keď voda začne vrieť, stopneme 10 minút a oheň vypneme. Uhorky necháme vychladnúť vo vode v hrnci a potom ich preložíme do komory.
Zdroj: Coolinarika