Vyprážaná "rozkvitnutá" cibuľa
Rada pečieš a skúšaš nové recepty?
Napíš nám na admin@napadynavody.sk. Ponúkame výhodnú spoluprácu.
Táto vyprážaná cibuľa možno nebude práve to najzdravšie jedlo, no je veľmi chutná a vyzerá skvelo. Ak máte radi vyprážané cibuľové krúžky, túto verziu si zamilujete tiež. Je to netradičný recept a zaručene každý, komu túto cibuľu naservírujete, bude milo prekvapení. Rozkvitnúta preto, lebo vyzerá ako kvitnúci kvet.
Ako prvé si budeme musieť cibuľu správne nakrájať, aby sa nám počas prípravy nerozpadla a držala svoj tvar. V tomto vám najlepšie pômože, ak sa budete držat postupu podľa obrázka alebo si pozriete video v článku nižšie.
Po správnom nakrájaní cibule, si urobíme zmes, na ktorú budeme potrebovať:
- 1 šálka hladkej múky
- 1 a 1/2 ČL - mletá červená paprika
- 1 a 1/2 ČL - kajénske korenie
- 1 a 1/2 ČL - soľ
- 1/2 ČL - mleté čierne korenie
- 1/2 ČL - sušený cesnak
- 1/2 ČL - oregano
Zmes si poriadne premiešame. V druhej miske si zmiešame 2 celé vajíčka a 1 šálka plnotučného mlieka. Cibuľu si položíme do misky so zmesou z múky a poriadne posýpeme. Vyberieme a namočíme do druhej misky s mliekom a vajíčkami. Cibuľu znova položíme do múky. Takto bude mať cibuľa dve vrstvy korenia. Teraz je potrebné si cibuľu vložiť do mrazničku aspoň na hodinku. Po zamrazení je cibuľa pripravená na vyprážanie. Použite toľko oleja, koľko bude potrebné na ponorenie celej cibule. Vyprážame cca 3 minúty z oboch strán do zlatista. Cibuľu vyberieme na tanier a vyrežeme stred. Do stredu si položíme misku s tatárskou omáčkou alebo kečupom. Dobrú chuť!
Pozrite si to celé na videu. Uvidíte, že pripraviť túto rozkvitnutú cibuľu nie je vôbec náročné.