Vynikajúce zapekané kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom
Zapekané kuracie prsia v rúre s kyslou smotanou a syrom. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!
Budeme potrebovať:
4 plátky - kuracie prsia
250g - kyslá smotana
300g - syr
5 lyžičiek - červená mletá paprika
soľ
korenie
zväzok petržlenu
olivový olej
Postup:
1.
Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky (prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu), osolíme, okoreníme podľa chuti.
2.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme olejom.
3.
Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme kuracie prsia a následne ich vložíme do formy.
4.
Posypeme ich červenou mletou paprikou, navrstvíme kyslú smotanu a na každý kúsok kuracieho mäska navrstvíme nastrúhaný syr.
5.
Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí.
6.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Nezabudneme posypať petržlenom. Dobrú chuť!
Zdroj: Nosalty