Vynikajúce hranolčeky z cukety bez vysmážania! Zdravá alternatíva zemiakových hranolčekov, kedykoľvek bez výčitiek.

Pridal admin dňa July 3, 2017
Kategória: Recepty

 

Tip na skvelé občerstvenie. Deti milujú populárne fast food stravovanie, hlavne hranolky. A dospelí nie sú výnimkou. Prinášame Vám ich zdravšiu verziu.

 

Budú výbornou alternatívou oproti klasickým vyprážaným hranolkám. Pri príprave pre deti použijeme menej čili korenia.
 

 Predjedlo z cukety


 

Suroviny:

0,5 kg cukety

1 vajce

100 g strúhanky

50 g syra

60 g múky

1/4 lyžice chilli papriky

1/2 lyžice soli

1/4 lyžice čierneho korenie

20 g olivového oleja

1 lyžica sušeného cesnaku

1 lyžica mletej papriky

1 lyžica provensálskeho korenia

 

Príprava:

 1.

Cuketu nakrájame na hranolčeky, zatiaľ čo rúru predhrejeme na 220°C.

2.

Nakrájanú cuketu vložíme do misy, pridáme pol lyžičky soli a čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame.

3.

Vytvoríme zmes na obaľovanie. Strúhanku zmiešame so syrom, čili, lyžičkou soli, sušeným cesnakom, mletou paprikou a s provensálskym korením. Dôkladne premiešame.

4.

V mise rozšlaháme vajce.

5.

Do misky s nakrájanou cuketou pridáme múku. Premiešame, aby boli hranolčeky dôkladne obalené. 

6.

Cuketové hranolčeky postupne obalíme v miske s vajíčkom a neskôr v strúhanke.

 

7.

Pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne nakvapkáme olivový olej.

8.

Obalené hranolčeky cukety naukladáme na plech a vložíme do rúry. Po 7 minútach pootáčame a necháme piecť dalších 7 minút.

 

Podávame s dresingom podľa vlastnej chuti, ideálne s pikantnou omáčkou. Už hotovú omáčku zakúpime v obchode alebo si ju jednoducho pripravíme doma. Použijeme kyslú smotanu, do ktorej primiešame bylinky a korenie. 

Prajeme dobrú chuť. 

Zdroj: Takprosto