Vynikajúce hranolčeky z cukety bez vysmážania! Zdravá alternatíva zemiakových hranolčekov, kedykoľvek bez výčitiek.
Tip na skvelé občerstvenie. Deti milujú populárne fast food stravovanie, hlavne hranolky. A dospelí nie sú výnimkou. Prinášame Vám ich zdravšiu verziu.
Budú výbornou alternatívou oproti klasickým vyprážaným hranolkám. Pri príprave pre deti použijeme menej čili korenia.
Predjedlo z cukety
Suroviny:
0,5 kg cukety
1 vajce
100 g strúhanky
50 g syra
60 g múky
1/4 lyžice chilli papriky
1/2 lyžice soli
1/4 lyžice čierneho korenie
20 g olivového oleja
1 lyžica sušeného cesnaku
1 lyžica mletej papriky
1 lyžica provensálskeho korenia
Príprava:
1.
Cuketu nakrájame na hranolčeky, zatiaľ čo rúru predhrejeme na 220°C.
2.
Nakrájanú cuketu vložíme do misy, pridáme pol lyžičky soli a čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame.
3.
Vytvoríme zmes na obaľovanie. Strúhanku zmiešame so syrom, čili, lyžičkou soli, sušeným cesnakom, mletou paprikou a s provensálskym korením. Dôkladne premiešame.
4.
V mise rozšlaháme vajce.
5.
Do misky s nakrájanou cuketou pridáme múku. Premiešame, aby boli hranolčeky dôkladne obalené.
6.
Cuketové hranolčeky postupne obalíme v miske s vajíčkom a neskôr v strúhanke.
7.
Pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne nakvapkáme olivový olej.
8.
Obalené hranolčeky cukety naukladáme na plech a vložíme do rúry. Po 7 minútach pootáčame a necháme piecť dalších 7 minút.
Podávame s dresingom podľa vlastnej chuti, ideálne s pikantnou omáčkou. Už hotovú omáčku zakúpime v obchode alebo si ju jednoducho pripravíme doma. Použijeme kyslú smotanu, do ktorej primiešame bylinky a korenie.
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: Takprosto