Vynikajúce čokoládovo-vanilkové rezy z bebe keksov
Pridal admin dňa July 10, 2014
Kategória: Recepty
Na prípravu budeme potrebovať:
⇒ 3 balíčky BB keksov,
⇒ 1,2 litra mlieka,
⇒ 2 vanilkové pudingy alebo Zlatý klas,
⇒ 2 čokoládové pudingy
⇒ 8 lyžíc kryštál. cukru,
⇒ 1 Hera alebo 200 g masla,
⇒ 2 bal.vanilkový cukor,
⇒ 250 ml šľahačkovej smotany,
⇒ 1 stužovač šľahačky (Smetafix),
⇒ 2 lyžice práškového cukru,
⇒ sirupová voda,
⇒ čokoláda na ozdobu.
POSTUP:
Na dno formy si naukladáme keksy.
Pripravíme si puding - 0,6 dl mlieka si rozdelíme na 2 časti, jednu vylejeme do hrnca, pridáme 4 lyžice kryštálového cukru a privedieme do varu. Medzitým si v druhej časti mlieka rozmiešame 2 vanilkové pudingy, za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. Do horúceho pudingu vmiešame 100 g masla, miešame, kým sa nerozpustí, nakoniec ešte pridáme vanilkový cukor.
Ešte horúci puding rovnomerne rozotrieme na keksy.
Na ešte teplý puding naukladáme novú vrstvu keksov.
Uvaríme si čokoládový puding z 0,6 dl mlieka , 2 čokoládových pudingov , 4 lyžíc kryštálového cukru a 2 vanilkových cukrov. Postup je ten istý ako pri vanilkovom pudingu. Do horúceho pudingu primiešame 100 g masla a miešame, kým sa nerozpustí a puding je hladkej konzistencie.
Znova rovnomerne rozotrieme na keksovú vrstvu ešte horúci puding.
Hneď ukladáme ďalšiu vrstvu keksov a pokvapkáme sirupovou vodou.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky a 2 lyžicami práškového cukru.
Šľahačku pekne uhladíme a môžeme ozdobiť vrch vidličkou.
Vrch môžeme prizdobiť podľa vlastnej chuti postrúhanou čokoládou, kakaom, či kokosom.
Dobrú chuť!