Výborný čokoládový zákusok
Tenké cesto, smotanovo čokoládová plnka, tenké cesto a na vrchu tmavá čokoláda. Výborná sladká dobrota. Mňam!
Budeme potrebovať:
Cesto:
3 ks - vajcia
250 g - práškový cukor
2 lyžice - kakao
70 ml - olej
30 ml - mlieko
350 g - polohrubá múka
1 bal. - prášok do pečiva
Krém:
700 ml - smotana na šľahanie
70 g - kr. cukor
150 g - tmavá čokoláda
1 lyžička - vanilkový extrakt
1 lyžica - rum
Vrch:
150 g - tmavá čokoláda
2 lyžice - olej
Postup:
1.
Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 25 x 30 cm, ktorý vyložíme papierom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
2.
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao, olej, mlieko a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme cca 20 - 25 minút. Upečené cesto rozdelíme na polovicu.
3.
Smotanu, cukor, vanilku a rum vyšľaháme do tuhej šľahačky. Čokoládu nad parou rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme ju k vyšľahanej šľahačke a spojíme.
4.
Na jeden plát cesta navrstvíme krém, pekne uhladíme a položíme druhý plát cesta. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Dobrú chuť!
Zdroj: Citromhab