Výborná domáca nutela krok za krokom
Domáca nutela bez pridania zbytočných éčok. Chutí lepšie ako tá z obchodu. Mňam!
Budeme potrebovať:
1 šálka - lieskové orechy
2 šálky - mlieko
2 šálky - kr. cukor
2 ks - vajcia
3 lyžice - kakao (vrchovaté lyžice)
4 lyžice - hladká múka
1 lyžička - maslo
Postup:
1.
Lieskové orechy bez šupky orestujeme na suchej panvici 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť a vložíme ich do kuchynského robota. Rozmixujeme na hladkú hmotu.
2.
Mlieko ohrejeme. Vajíčka s cukrom vymixujeme na hladkú hmotu, pridáme múku, kakao, orieškovú hmotu, maslo.
3.
Keď je mlieko horúce, pomalým prúdom pridávame orieškovú zmes a varíme do zhustnutia.
4.
Ak ste nedostali hladkú hmotu, nezúfajte. Dajte to späť do mixéra a mixujte do hladka. Domácu nutelu navrstvíme do sklenenej nádoby. Dobrú chuť!
Zdroj: Povar