Výborná domáca nutela krok za krokom

Pridal admin dňa July 6, 2015
Kategória: Recepty

 

Domáca nutela bez pridania zbytočných éčok. Chutí lepšie ako tá z obchodu. Mňam!

Budeme potrebovať:

1 šálka - lieskové orechy
2 šálky - mlieko
2 šálky - kr. cukor
2 ks - vajcia
3 lyžice - kakao (vrchovaté lyžice)
4 lyžice - hladká múka
1 lyžička - maslo

Postup:

1.

Lieskové orechy bez šupky orestujeme na suchej panvici 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť a vložíme ich do kuchynského robota. Rozmixujeme na hladkú hmotu.

2.

Mlieko ohrejeme. Vajíčka s cukrom vymixujeme na hladkú hmotu, pridáme múku, kakao, orieškovú hmotu, maslo.

3.

Keď je mlieko horúce, pomalým prúdom pridávame orieškovú zmes a varíme do zhustnutia.

4.

Ak ste nedostali hladkú hmotu, nezúfajte. Dajte to späť do mixéra a mixujte do hladka. Domácu nutelu navrstvíme do sklenenej nádoby. Dobrú chuť!

Zdroj: Povar