Veľmi jednoduchý - ZEBRA koláčik
Pridal admin dňa August 1, 2014
Kategória: Recepty
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
200 g kr. cukru,
200 g masla,
5 vajíčok,
500 g smotany (10 - 15%),
325 g polohrubej múky,
3 ČL prášku do pečiva,
3-4 PL kakaa.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
450 g kyslej smotany,
150 g práškového cukru,
2 ČL vanilkového cukru.
Na prípravu glazúry budeme potrebovať:
100 g masla,
5 PL plnotučného mlieka,
6 PL kr. cukru,
5 PL kakaa.
POSTUP:
![]() |
Maslo s cukrom si rozmixujeme mixérom do krémovej hmoty. |
![]() |
Následne pridáme vajíčka a poriadne premixujeme. |
![]() |
Ďalej postupne po lyžiciach pridávame smotanu a miešame. |
![]() |
Múku a prášok do pečiva si zmiešame a vysypeme do vyšľahanej hmoty. Dostaneme tak krásne krémové nadýchané cesto. |
![]() |
Rozdelíme si ho na 2 časti. Do jednej z nich pridáme kakao. |
![]() |
Zapekaciu formu naolejujeme (používala som silikónovú formu v priemere 26 cm, preto som nemohla mastiť tukom), najlepšie sprejom alebo maselničkou a začneme vrstviť cesta lyžicou. Nalejeme tmavé cesto do stredu formy (cca 1-2 PL). |
![]() |
Doprostred tmavej nalejeme 1-2 PL svetlého cesta. |
![]() |
Znova postup opakujeme. |
![]() |
Vrstvíme. |
![]() |
Až sa nám cesto neminie a dostaneme krásne tmavo-svetlé kruhy. Upečieme si takto 2 korpusy. Vložíme do vopred nahriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút. |
![]() |
Vyšľaháme si smotanu s cukrami. |
![]() |
Navrstvíme na vychladnutý upečený korpus. |
![]() |
Prikryjeme druhým upečeným korpusom. |
![]() |
Ďalej si pripravíme glazúru. Rozpustíme si maslo v hrnci, pridáme mlieko, cukor, kakao a privedieme do varu. Varíme dovtedy, kým zmes nezačne hustnúť. |
![]() |
Keď to máme dostatočne husté, polejeme celú tortu a ozdobíme podľa vlastnej chute. |
![]() |
Môžeme posypať práškovým cukrom a ozdobíme rozpustenou čokoládou. |
![]() |
Narežeme na rezy a môžeme podávať. |
DOBRÚ CHUŤ!
Zdroj: say7.info