Veľkonočné čokoládové vajíčka plnené mascarpone krémom
Veľká noc sa blíži a preto už teraz je potrebné venovať sa tomu, čo budeme piecť alebo pripravovať. Vyskúšajte tieto sladké vyjíčka.
Budeme potrebovať:
"Bielok":
6 ks - čokoládové vajíčka (duté)
150 g mascarpone - (alebo iný smotanový syr)
30 g - práškový cukor
1/2 lyžičky - citrónová šťava
1/2 lyžičky - vanilkový extrakt
125 ml - smotana na šľahanie
"Žĺtok":
1 ks - maracuja (ovocie)
1 lyžica - marhuľový džem
1 lyžica - maslo
Postup:
1.
Čokoládové vajíčka si pripravíme nasledovne. Z vrchu zúbkovaným nožom vyrežeme otvor, aby sme mohli vrstviť mascarpone plnku. (Jednoduchšie sa nám bude krájať, pokiaľ vajíčka trochu ohrejeme - nie však príliš, aby sa nám čokoláda neroztiekla).
2.
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme v miske. V druhej miske si vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom, pridáme vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Nakoniec vareškou primiešame vyšľahanú šľahačku.
3.
Plnku lyžicou navrstvíme do vajíčok. 1/3 vajíčka si necháme voľnú a pripravíme si "žĺtok".
4.
Exotické ovocie (maracuju) si očistíme a vydlabeme vnútro. Cez sitko prepasírujeme dužinu (zbavíme sa tak semienok) a pridáme marmeládu a maslo. Dáme ohriať na oheň kým nedostaneme hladkú hmotu, ktorú odstránime z tepla. Necháme vychladnúť. (Namiesto maracuje možno použiť mango, pomaranč, mandarínku alebo iné ovocie, ktoré je oranžové).
5.
Pomocou malej lyžičky navrstvíme malé množstvo plnky do mascarpone krému a tak vytvoríme vzhľad žĺtka.
6.
Zakaždým, keď s vajíčkom nepracujeme ho vkladáme do chladničky, aby nám priebežne tuhlo. Nakoniec je potrebné, aby vajíčka odpočívali v chladničke celú noc zakryté fóliou.
Dobrú chuť!
Zdroj: Raspberricupcakes