Tvarohový koláčik - "prešívaná deka"
Suroviny
Cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kr. cukru
1/2 hrnčeka rastlinného oleja
3 ks vajíčka
1 hrnček vlažnej vody
3 lyžice kakaa
1 bal. prášok do pečiva
Náplň:
500 g mäkký tvaroh
1 bal. vanilkový cukor
1 bal. vanilkový puding
400 ml mlieko
1 ks žĺtok
Postup
1. Pripravíme si cesto. Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny. Pridáme kakao, vlažnú vodu a olej. Nakoniec pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame.
2. Cesto si vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie alebo vystlanej papierom na pečenie.
3.Tvaroh s vanilkovým cukrom a žĺtkom vyšľaháme. Uvaríme vanilkový puding v mlieku, ktorý necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý zmiešame s rozšľahaným tvarohom. Pripravený krém si dáme do mikroténového sáčku a jednu hranu odstrihneme. Do cesta v pekáči robíme tvar mriežky.
4.Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 30 minút.
5.Vrch môžeme posypať práškovým cukrom. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!