Tvarohovo-čokoládová torta
Na prípravu budeme potrebovať:
250 g masla,
350 g kr. cukru,
500 g jemného tvarohu,
1 balíček vanilkového cukru,
400 g hladkej múky,
4 vajíčka,
100 g kyslej smotany,
4 PL kakaa.
POSTUP:
Maslo v izbovej teplote zmiešame so 150 g kr. cukrom a poriadne rozšľaháme.
Do vyšľahaného masla pridáme múku, kakao a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na papierom vystlanú formu na pečenie.
V miske si rozmiešame tvaroh so zvyšným cukrom, vajíčkami a kyslou smotanou. Pridáme vanilkový cukor a 3 PL hladkej múky.
Pripravenú tvarohovú plnku navrstvíme na čokoládový korpus.
Rovnomerne si navrstvíme druhú polovicu pripraveného cesta.
Tvarohovú tortu pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 stupňov približne 45 minút. Upečenú tortu necháme vychladnúť, nakájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!