Tvarohové knedlíky s jahodami a makom
Sú božské. Vyskúšajte zajtra na obed.
Budeme potrebovať:
500 g tučného tvarohu najlepšie farmárskeho
1 hrnček (250 ml) polohrubej múky
2 ks žĺtky
1 lyžička soli
400 g zrelých jahôd
70 g masla
práškový cukor podľa chuti
ľubovoľný posyp (mletý mak, opražená strúhanka, strúhaný perník ...)
Postup:
1.
Do misy dáme tvaroh, žĺtky, soľ a preosiatu múku. Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé cesto. Ak je potrebné, pridáme o trochu viac múky (záleží na kvalite tvarohu).
2.
Z cesta vyrobíme guľu a necháme ju v mikroténovom sáčku hodinu v chladničke. Potom si cesto rozdelíme na polovice a z každej vyvaľkáme rolku. Odkrajujeme kolieska, ktoré zatlačíme dlaňou. Do stredu každého kolieska položíme jahodu.
3.
Okraje stlačíme k sebe a v dlaniach vytvarujeme guličky. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode cca 6 minút podľa veľkosti knedlí.
4.
Knedle posypeme práškovým cukrom, makom alebo iným posypom a prelejeme rozpusteným maslom.
Autor: Naďa I. (Rebeka) Zdroj: NejRecept.cz