Strúhaný tvarohový koláčik
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
230 g polohrubej múky,
110 g masla,
1 ČL prášku do pečiva,
2 PL pr. cukru,
2 PL mlieka,
2 PL kakaa.
Na prípravu náplne budeme potrebovať:
500 g jemného tvarohu,
2 vajíčka,
150 g pr. cukru,
1 PL kukuričného škrobu,
1 PL vanilkového cukru,
1 PL citrónovej kôry.
POSTUP:
V miske si zmiešame prášok do pečiva s múkou. Pridáme kakao, maslo, cukor, mlieko a vyhnetieme do hladka. Z výsledného cesta vytvarujeme guľky, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke po dobu cca jednej hodiny, aby bolo cesto pevné.
V druhej miske si zmiešame žĺtka, vanilkový cukor, pr. cukor, tvaroh, citrónovú kôru, škrob a vymiešame dohladka. V druhej miske si vyšľaháme bielka do tuhej peny a následne ich pomaly a jemne primiešame do vyšľahanej tvarohovej hmoty.
Cesto z chladničky vyberieme a na hrubom strúhadle ho nastrúhame do tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie. Nezabúdame na rovnomerné rozmiestnenie cesta na plechu. Nalejeme naň tvarohovú plnku a nastrúhame druhú, resp. vrchnú časť cesta.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 175 stupňov cca 45-50 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
Vychladnutý narežeme na rezy a podávame.
Dobrú chuť!