Slaná kuracia torta so šunkou a syrom
Chcete obmeniť tradičné sladké torty? Pripravte si tortu na slano. Kuracie prsia, šunka, syr, smotana = skvelá kombinácia. Mňamka!
Budeme potrebovať:
1 bal. - kuracie prsia (4 ks)
300 g - nastrúhaný tvrdý syr
100 g - šunka
2 ks - vajcia
2 lyžice - kyslá smotana
2 lyžice - hladká múka
soľ
korenie
korenie podľa chuti
Postup:
1.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Vyložíme ju papierom.
2.
Mäso si umyjeme, nakrájame na tenké plátky, zľahka ich osolíme a okoreníme podľa chuti.
3.
Vajíčka si vymiešame s kyslou smotanou - znovu môžeme dochutiť soľou a korením. Kuracie prsia najskôr obalíme v hladkej múke a následne ich obaľujeme v rozšľahanom vajíčku. Ukladáme ich na dno formy.
4.
Posypeme strúhaným syrom, naukladáme šunku a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Keď nám ostane vajíčko, polejeme ním celý vrch.
5.
Pečieme pri teplote 220 stupňov prikryté fóliou. Ku koncu odkryjeme a posypeme ešte strúhaným syrom. Podávame teplé alebo studené.
Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept