Sladké čokoládové lasagne bez pečenia

Pridal admin dňa April 20, 2016
Kategória: Recepty

 

Dezert pre milovníkov nepečených sladkých dobrôt. Krémové, sladké pokušenie a hlavne bez pečenia. Sušienky môžete použiť podľa vlastnej chuti, či už oreo alebo klasické maslové sušienky, ktoré sú pri nepečených dezertoch veľmi obľúbené. Kombinácia chutí je neskutočná, u nás doma ho robím s oreo sušienkami a z formy zmizne ešte skôr ako sa stihne vychladiť, aby držal pokope. Ale to vôbec nevadí, hlavne že chutí :)

Budeme potrebovať:

- 300 g sušienky podľa chuti (oreo, bebe, maslové sušienky, ...),
- 100 g rozpustené maslo,
- 200 g mascarpone alebo ricotta, prípadne jemný tvaroh,
- 100 g práškový cukor,
- 200 ml smotana na šľahanie,
- 1 ks citrón,
- 2 bal. čokoládový puding bez varenie (Olé puding Dr. Oetker),
- 150 ml smotana na šľahanie,
- čokoláda na ozdobu.

Postup:

1.
Sušienky podľa vašeho výberu dáme do mikroténového sáčka a valčekom na cesto ich poriadne rozdrvíme. Ak máte kuchynský mixér, môžete použiť aj ten. Pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si formu o rozmere 20 x 30 cm, na dno navrstvíme sušienkový základ a odložíme do chladničky. 

2.
Mascarpone alebo ricottu alebo môžete použiť aj jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. V druhej  miske vymiešame smotanu do tuhej šľahačky a jemne ju vareškou primiešame do mascarpone hmoty. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a kôru (citrón poriadne umyte saponátovou vodou a následne čistou vodou, dnešné citrusy z veľkoobchodov sú striekané rôznymi chemikáliami) a premiešame. Navrstvíme na sušienkovú hmotu a pekne uhladíme. 

3.
Puding pripravíme podľa návodu na obale. Navrstvíme na mascarpone krém a pekne uhladíme. Na vrch navrstvíme vyšľahanú smotanu do tuhej šľahačky a ešte vrch posypeme čokoládou. Odložíme do chladničky na pár hodín a môžeme podávať. 

Zdroj: Dzenetinatrpeza