Skvelá nepečená čokoládová torta s piškótami
Na prípravu budeme potrebovať:
⇒ 500 ml plnotučného mlieka,
⇒ 500 ml smotany na šľahanie (33%),
⇒ 100 g hnedej čokolády (74%),
⇒ 100 g bielej čokolády,
⇒ 10 PL jemného kukuričného škrobu (Gustin),
⇒ 2 balíčky vanilkového cukru,
⇒ 4-5 PL kr. cukru,
⇒ 100 g detských dlhých piškót alebo sušienok,
⇒ 3-4 PL čerešňovej šťavy alebo sirupu.
Na zdobenie budeme potrebovať:
⇒ troška odloženého krému z hnedej čokolády
.⇒ vyšľahanú šľahačku.
POSTUP:
Najskôr si mlieko, smotanu, cukor a vanilkový cukor dáme na oheň. Ak máme rozpustený cukor a začne sa nám to variť, pridáme kukuričný škrob (pozor, pridávajte pomaly a nie kopcovité lyžice, aby ste nedostali príliš tuhú hmotu). Akonáhle nám to začne hustnúť, odstavíme z ohňa a stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Hmotu si rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti pridáme hnedú čokoládu a do druhej časti bielu.
Za občasného miešania necháme čokoládu, aby sa rozpustila. Do formy na pečenie si poukladáme detské piškóty alebo sušienky. Máčame ich v čerešňovej šťave alebo sirupe.
Piškóty zalejeme smotanovou zmesou. Môžeme striedať hnedú a bielu čokoládovú hmotu, aby to vyzeralo pekne. Vrch torty si vyzdobíme ľubovoľne. Kto má čas a trpezlivosť, môže použiť cukrárske zdobiace vrecko.
Takto navrstvnú tortu vložíme do chladničky, necháme stuhnúť. Vychladnutú tortu nakrájame na trojuholníky a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Zdroj: moirecepti.mk