Recept na najlepšie pudingáče

Pridal admin dňa December 6, 2015
Kategória: Recepty

 

Stále o nich čítam aké sú výborné, tak som ich vyskúšala. Sú úplne fantastické a hneď sa po nich zaprášilo. Pečiete ich aj vy?

Budeme potrebovať:

Cesto:

1/4 l - mlieko
2 dcl - olej
3 ks - žĺtok
400 g - hladká múka
10 lyžíc - kr. cukor
štipka - soľ
20 g - droždie

Krém:

3 bal. - vanilkový puding Dr.Oetker (prípadne iný)
3/4 l - mlieko
3 ks - vanilkový cukor
5-6 lyžíc - kr. cukor
180 g - maslo

Ďalej budeme potrebovať:

vajíčko na potretie
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Pripravíme si kvások z 2 lyžičiek cukru, mlieka a droždia. V mise zmiešame múku, štipku soli, cukor, žĺtka, mlieko, olej a kvások. Cesto necháme nakysnúť cca 1 hod - aby zdvojnásobilo objem.

2.

Ak nakysne cesto urobíme si puding. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Zatiaľ dáme plnku do chladničky.

3.

Urobíme valčeky o priemere asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré prehneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec vsunieme dole. (Z cesta sa snažíme vyvaľkať "hadov" o hrúbke prsta a rozkrájame po 20 cm. "Hada" ohneme na polovicu a zakrútime ako vrták.).

4.

Necháme na plechu kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200 stupňov cca 15 min.

5.

Keď vychladnú rozkrojíme, naplníme a posypeme práškovým cukrom. Z dávky vyjde 16 ks o dĺžke 10 cm.

Zdroj: NejRecept.cz