Punčový rez ako z cukrárne

Pridal admin dňa February 10, 2015
Kategória: Recepty

 

Výborný, chutný a veľmi obľúbený punčový rez. Každý ho pripravuje inak, ale tento je naozaj úplne skvelý. Mňamka!

Budeme potrebovať:

Cesto - 3 x biele (12 ks vajec):

4 ks - vajcia
4 lyžice - kr. cukor
4 lyžice - teplá voda
4 lyžice - polohrubá múka
1 lyžička - kypriaci prášok

Cesto - 2 x ružové (8 ks vajec):

4 ks - vajcia
4 lyžice - kr. cukor
4 lyžice - teplá voda
4 lyžice - polohrubá múka
1 lyžička - kypriaci prášok
červené alebo ružové farbivo

Punč:

500 - ml voda
500 g - kr. cukor
3 ks - citrón - šťava
2 lyžičky - punčová aróma
1 ks - pomaranč - šťava

Ďalej budeme potrebovať:

punčová poleva od Dr. Oetkera
marhuľový džem


Postup:

1.

Cukor a vajíčka spolu vymiešame do peny, potom pridáme vodu, múku a kypr. prášok. Pri ružovom ceste, k vajciam a cukru pridáme farbivo a spolu miešame do peny a potom pridáme postupne ostatné prísady. Každé cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 - 25 minút.

2.

Punč: Všetko spolu dáme do hrnca a prevaríme.

3.

Punčová poleva: Polevu vyšľaháme podľa návodu na obale.

4.

Môžeme vrstviť: biele cesto potrieme marhuľovým džemom, uložíme ružové cesto, ktoré polejeme punčom. Ďalšie biele cesto si potrieme marhuľovým džemom a položíme ho na poliaty ružový plát cesta hore nohami. Vrch potrieme džemom a uložíme ružový plát cesta. Znovu polejeme punčom a uložíme posledný plát bieleho cesta, ktorý sme si potreli džemom.

5.

Na koláč si položíme plech, na ktorý poukladáme mlieko alebo knihy a takto necháme odstáť minimálne 4 hodiny - koláč zaťažíme. Vrch polejeme pripravenou punčovou polevou a necháme stuhnúť. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.


Dobrú chuť!

 

Zdroj: NejRecept