Punčový rez ako z cukrárne
Výborný, chutný a veľmi obľúbený punčový rez. Každý ho pripravuje inak, ale tento je naozaj úplne skvelý. Mňamka!
Budeme potrebovať:
Cesto - 3 x biele (12 ks vajec):
4 ks - vajcia
4 lyžice - kr. cukor
4 lyžice - teplá voda
4 lyžice - polohrubá múka
1 lyžička - kypriaci prášok
Cesto - 2 x ružové (8 ks vajec):
4 ks - vajcia
4 lyžice - kr. cukor
4 lyžice - teplá voda
4 lyžice - polohrubá múka
1 lyžička - kypriaci prášok
červené alebo ružové farbivo
Punč:
500 - ml voda
500 g - kr. cukor
3 ks - citrón - šťava
2 lyžičky - punčová aróma
1 ks - pomaranč - šťava
Ďalej budeme potrebovať:
punčová poleva od Dr. Oetkera
marhuľový džem
Postup:
1.
Cukor a vajíčka spolu vymiešame do peny, potom pridáme vodu, múku a kypr. prášok. Pri ružovom ceste, k vajciam a cukru pridáme farbivo a spolu miešame do peny a potom pridáme postupne ostatné prísady. Každé cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
2.
Punč: Všetko spolu dáme do hrnca a prevaríme.
3.
Punčová poleva: Polevu vyšľaháme podľa návodu na obale.
4.
Môžeme vrstviť: biele cesto potrieme marhuľovým džemom, uložíme ružové cesto, ktoré polejeme punčom. Ďalšie biele cesto si potrieme marhuľovým džemom a položíme ho na poliaty ružový plát cesta hore nohami. Vrch potrieme džemom a uložíme ružový plát cesta. Znovu polejeme punčom a uložíme posledný plát bieleho cesta, ktorý sme si potreli džemom.
5.
Na koláč si položíme plech, na ktorý poukladáme mlieko alebo knihy a takto necháme odstáť minimálne 4 hodiny - koláč zaťažíme. Vrch polejeme pripravenou punčovou polevou a necháme stuhnúť. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept