Poctivé vanilkové krémeše z lístkového cesta

Pridal admin dňa February 9, 2016
Kategória: Recepty

 

Poctivé vanilkové krémeše z lístkového cesta. Žiadna zdĺhavá príprava, nič náročné a hlavne chutné.

Budeme potrebovať:

1 bal. - lístkové cesto
80 g - kukuričný škrob
500 ml - mlieko
100 g - kr. cukor
200 ml - smotana na šľahanie
2 lyžice - práškový cukor
6 plátkov - želatína
1 ks - vanilkový struk

Postup:

1.

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu vcelku preložíme na druhú stranu plechu a upečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Nezabudneme ho poriadne poprepichovať vidličkou, aby sa nenafúklo.

2.

Druhú časť lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tie už neprepichujeme vidličkou. Upečieme rovnako ako celý plát. Môžete nakrájať aj celé cesto na rovnaké štvorce a potom budete každý kúsok plniť samostatne.

3.

Želatínu namočíme do vody (riadime sa pokynmi na obale) a necháme napučať. Mlieko, cukor, vnútro vanilkového struku dáme ohriať na oheň, pridáme škrob a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Varíme kým hmota nezačne hustnúť a následne odstavíme, pridáme napučanú želatínu a necháme ju rozpustiť. Krém zakryjeme a necháme mierne vychladnúť.

4.

Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky a opatrne ju vmiešame (už len vareškou) do mierne vychladnutého krému. Opatrne premiešame a krém odložíme do chladničky.

5.

Na prvé cesto nanesieme krém (ak ste nakrájali celé cesto, cukrárskym sáčkom nanesieme na každý kúsok trocha krému) a zakryjeme ho štvorčekom. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: Ichkoche