Plnené domáce croissanty so salámou a syrom. Po ochutnaní si ich z obchodu už nekúpite.
Slané croissanty, ktoré si zamilujete. Podľa foto receptu ich zvládne pripraviť každý.
Budeme potrebovať:
Cesto:
150 g - polohrubá múka
150 g - hladká múka
1 lyžička - kr. cukor
1 lyžička - soľ
20 g - droždie
1/2 lyžičky - prášok do pečiva
100 ml - mlieko
100 ml - teplá voda
2 lyžice - olivový olej
Ďalej budeme potrebovať:
šunka alebo saláma
syr
vajíčko na potretie
semienka na posypanie
paradajkový základ
Postup:
1.
Klasicky pripravíme kysnuté cesto. V mlieku rozpustíme cukor, pridáme droždie a lyžicu múky. Necháme vzísť kvások.
2.
Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Ak sa vám zdá, že cesto lepí, pridajte viac múky. Nechajte cesto vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozdeľte na 4 časti, každú časť rozvaľkáme na kruh, ktorý pokrájame na trojuholníčky a potrieme ich paradajkovým základom (klasika pyré + cesnak + majorán) uložíme plátok salámy, kúsok syra a zrolujeme - klasicky ako croissant .
4.
Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
5.
Šup do rúry na 200 stupňov do zlatista. Naplniť môžete čímkoľvek, čo máte radi - šunka, niva, kukurica, huby... alebo aj na sladko, ale to už do cesta nepridávajte toľko soli, stačí len štipka.
Zdroj: NejRecept.cz