Perníčky plnené marmeládou ako z obchodu

Pridal admin dňa December 9, 2015
Kategória: Recepty

 

Skvelé plnené perníčky, ktoré určite nebudete piecť len raz. Vo vnútri sa skrýva marmeláda s lekvárom a celé sú preliate kvalitnou čokoládou.

Budeme potrebovať:

125 g - med
125 g - kr. cukor
50 g - maslo
štipka - soľ
8 g - škorica
1/2 lyžičky - jedlá soda
300 g - hladká múka
10 g - kakao
1 ks - vajíčko
marmeláda + lekvár
čokoláda

Postup:

1.

Med, kr. cukor a maslo dáme do menšieho hrnca a ohrejeme na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa hmota spojí, odstavíme ju a necháme mierne vychladnúť.

2.

V druhej miske zmiešame štipku soli s jedlou sódou, kakaom, hladkou múkou a minimálne 2 x preosejeme cez jemné sito. Pridáme vidličkou rozšľahané vajíčko, medovú hmotu a premiešame.

3.

Cesto odložíme do nádoby a dáme ho do chladničky na celú noc. Druhý deň cesto rukami spracujeme ešte raz a na pomúčenej doske rozvaľkáme na väčší plát o hrúbke cca 2-4 mm. Podľa toho ako máte radi perníčky, či hrubšie alebo tenšie. Formičkou vykrojíme srdiečka alebo iné tvary, akú máme formičku a ukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie.

4.

V malej miske vymiešame marmeládu s lekvárom (ja som použila višňovú marmeládu) v pomere 1: 1 a malou lyžičkou navrstvíme do stredu srdiečka "kôpku". Druhým srdiečkom zakryjeme a kraje prstom zatlačíme, aby plnka počas pečenia nevytiekla. Ja som kraje druhého srdiečka, ktorým som marmeládu zakrývala jemne potrela prstom, ktorý som namočila do vody, aby sa pekne uzavreli.

5.

Takto zlepené perníky pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút. Podľa toho ako sú hrubé. Nepečieme príliš dlho, inak budú tvrdé. Perníky preložíme na mriežku, necháme ich vychladnúť a potom ich polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.

Zdroj: NejRecept.cz