Pečené zemiaky s cibuľou a párkom (klobáskou)

Pridal admin dňa January 26, 2015
Kategória: Recepty

 

Výborná príloha alebo aj ako hlavné jedlo. Kombinácia zemiakov, cibule a párku je veľmi chutná. Párok môžete nahradiť klobáskou.

Budeme potrebovať:

1 kg - zemiaky
5 ks - červená cibuľa
6 ks - párok (klobása)
petržlen (sušený)
soľ
korenie
červená mletá paprika
majoránka (sušená)
slnečnicový olej


Postup:

1.

Zemiaky si očistíme, cibuľu tiež a nakrájame si ich na štvrtinky. V miske si zmiešame soľ, korenie, petržlen, mletú papriku, majoránku a pridáme olej. Spolu zmiešame a pridáme k zemiakom a cibuľu. Dôkladne premiešame.

2.

Plech si vyložíme papierom a navrstvíme naň zemiaky. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Keď sú zemiaky skoro upečené pridáme nakrájaný párok alebo klobásu a pečieme ďalších 10 - 15 minút. Podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: NejRecept