Ovocný, malinovo-broskyňový zákusok

Pridal admin dňa July 12, 2014
Kategória: Recepty

 

Na tento zákusok si pripravíme nenáročný mascarpone krém, ktorý spojením dvoch chutí ovocia bude neodolateľným. Veľmi chutný, svieži zákusok určite oceníte. Vyskúšajte ho pomocou receptu s fotopostupom.

Na prípravu budeme potrebovať:

⇒ 2 až 2,5 pohára hladkej múky,
⇒ 200 g kyslej smotany,
⇒ 100 g kr. cukru,
⇒ 100 g masla,
⇒ 1/2 ČL sódy bikarbóny,
⇒ 200 g mascarpone,
⇒ broskyne (1 väčšia konzerva, cca 350 g),
⇒ 2 šálky čerstvých malín,
⇒ 1 až 1,5 PL vanilkového cukru.


POSTUP:

100 g masla si rozpustíme.

Pridáme cukor, múku spojenú so sódou bikarbónou a kyslú smotanu.

Tieto suroviny spolu vymiesime pomocou ruky alebo mixéra do hladkej hmoty, ktorú si necháme odležať minimálne 1 hodinu (netreba dávať do chladničky, stačí nechať odležať pri izbovej teplote).

Po odležaní si cesto rozdelíme na polovicu.

Vyvaľkáme si ich na veľkosť plechu približne na hrúbku 1 cm. Tieto pláty cesta si uložíme na silikónovú podložku, alebo do vymasteného plechu a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov približne po dobu 15-20 minút. Pláty by mali byť mäkké, nesmú Vám v trúbe vyschnúť, preto priebežne kontrolujeme. Upečené necháme vychladnúť a rozrežeme ich na polovicu. Dostaneme tak 4 pláty cesta na vrstvenie.

Na prípravu krému si do misky dáme mascarpone a pomaly prilievame šťavu zo zavarenej broskyne (prilievame pomaly, aby sme nedostali veľmi riedky krém na plnenie), pekne si spojíme oba ingrediencie do mierne hustej hmoty. V prípade, ak obľubujete veľmi sladké krémy, môžete pridať cukor.

Z malín si urobíme pyré, pridáme kr. a vanilkový cukor. To isté spravíme aj s broskyňami.

Ak máme hotové obe ovocné hmoty, môžeme si vrstviť koláčik. Na plát upečeného cesta si natrieme mascarpone plnku, broskyňové pyré.

Pokračujeme vo vrstvení, na broskyňové pyré položíme druhý plát upečeného cesta, znova potrieme mascarpone krémom a malinovým pyré.

Prikryjeme tretím upečeným plátom cesta, polejeme mascarpone krémom, broskyňovým pyré a znova to prikryjeme upečeným plátom cesta.

Vrch hotového zákusku si môžeme ozdobiť čerstvými malinami a broskyňami z konzervy, prípadne iným ovocím, ktoré máte najradšej.

 

Zákusok si môžete narezať na kocky, podávame ku šálke kávy alebo čaju, prípadne len tak, na rýchle osvieženie.

f

DOBRÚ CHUŤ!

Zdroj: rutxt.ru