Ovocný koláč s mrveničkou
Pridal admin dňa July 14, 2014
Kategória: Recepty
Môže sa to zdať ako šialený nápad, ale maľovať sa dá aj na tehotenské bruško Luxusný koláčik - Bingo rezy s lahodnou chuťou (Fotorecept)
Na prípravu ovocného koláčika s mrveničkou budeme potrebovať:
Cesto:
⇒ 2 hrnčeky polohrubej múky,
⇒ 1 hrnček kryštálového cukru,
⇒ 1 hrnček mlieka,
⇒ 3/4 hrnčeka oleja,
⇒ 2 vajcia,
⇒ 1 prášok do pečiva,
⇒ 0,7 dl zavárané marhule,
⇒ sezónne ovocie (černice, čierne ríbezle, maliny).
Mrvenička:
⇒ 1 hrnček polohrubej múky,
⇒ 1 hrnček kryštálového cukru,
⇒ 150 g masla,
⇒ 1 balíček vanilkového cukru,
⇒ 1 balíček škoricového cukru.
POSTUP:
Najprv si vyšľaháme tekuté suroviny - vajcia, olej, mlieko a pridáme sypké suroviny - múku rozmiešanú s práškom do pečiva a cukor. Krátko spojíme.
Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlatý plech a pekne uhladíme.
Poukladáme polovice marhúľ.
Pomedzi marhule naukladáme sezónne ovocie (černice, čierne ríbezle, maliny...)
Do misy si pripravíme suroviny na mrveničku a rukou miešame maslo izbovej teploty s múkou a cukrami, kým sa masa nemrví. Trvá to asi 5 minút.
Mrveničkou rovnomerne posypeme ovocie.
Dáme piecť do rúry na 180 stupňov, asi 45 minút.
Koláčik upečieme do zlatista. Môžeme skontrolovať stred cesta zápalkou, či je dostatočne upečené. Necháme vychladnúť.
Koláčik narežeme a môžeme podávať.
Dobrú chuť!