Obľúbený kokosovo-orechový zákusok

Pridal admin dňa October 8, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu piškótového cesta I. budeme potrebovať:

7 bielkov,
250 g kr. cukru,
250 g mletých vlašských orechov,
2 PL oleja,
2 PL polohrubej múky.

Na prípravu piškótového cesta II. budeme potrebovať:

7 bielkov,
250 g kr. cukru,
250 g kokosu,
2 PL oleja,
2 PL polohrubej múky.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

14 žĺtkov,
250 g pr. cukru,
250 g čokolády na varenie,
250 g masla.

Na zdobenie budeme potrebovať:

50 g bielej a tmavej čokolády.


POSTUP:

 Krok 1 
Trúbu si predhrejeme na 200 stupňov.

 Krok 2 
Pripravíme si piškótový plát I. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, olej a nakoniec múku. S vareškou premiešame a takto pripravenú hmotu rozotrieme do plechu na pečenie, ktorý sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme dovtedy, kým si nepripravíme kokosové cesto.

 Krok 3 
Pri príprave kokosového cesta postupujeme rovnako ako pri orechovom, ale namiesto orechov pridávame kokos. Keď máme kokosové cesto pripravené, navrstvíme ho na orechové a dáme znova piecť, kým sa nám na kokosovom ceste nevytvorí zlatý povrch.

 Krok 4 
Pripravíme si plnku. Nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom. Keď dostaneme krémovú, ťahavú hmotu, pridáme čokoládu a miešame dovtedy, kým sa nerozpustí a odstavíme z ohňa.

 Krok 5 
Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý žĺtkovo-čokoládový krém.

 Krok 6 
Na vychladnutý korpus I. a II. si natrieme plnku. Posypeme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladiť a podávame.

Dobrú chuť!