Nepečená torta s vanilkovým krémom

Pridal admin dňa November 18, 2014
Kategória: Recepty

 

Nepečená, nenáročná torta s lahodnou chuťou. Neváhajte a vyskúšajte.

Veľa receptov môžete nájsť aj na našej partnerskej stránke NejRecept

Budeme potrebovať:

Základ:

300 g - sušienky BEBE
2 lyžice - kakao
50 g - maslo
1 lyžica - práškový cukor
200 ml - mlieko

Tvarohová vrstva:

250 g - jemný tvaroh
250 ml - smotana na šľahanie
2 ks citróny - kôra + šťava
1 lyžica - práškový cukor

Vanilková vrstva:

2 bal. - vanilkový puding
200 ml - smotana na šľahanie
600 ml - mlieko
3 lyžice - práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

200 ml - smotana na šľahanie
1 bal. - vanilkový cukor
2 lyžice - práškový cukor

  


 Postup:

1.

Najskôr si uvaríme puding. V 600 ml mlieku si rozpustíme cukor a uvaríme puding, necháme vychladnúť. V inej miske si vyšľaháme smotanu a pridáme ju do vychladnutého pudingu. Premiešame.

2.

Pripravíme si sušienkový korpus. Sušienky si rozdrobíme, pridáme kakao, cukor a rozpustené maslo. Spolu spojíme a za stáleho miešania pridávame mlieko.

3.

Pripravíme si okrúhlu formu na tortu s priemerom 28 cm a vyložíme si ju pripravenou sušienkovou hmotou.

4.

Navrstvíme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili nasledovne. Tvaroh si vymiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, pridáme cukor. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a spolu spojíme.

5.

Navrstvíme vanilkovú vrstvu, ktorú sme si pripravili na začiatku.

6.

Poslednú vrstvu si pripravíme tak, že smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilkou a cukrom.

7.

Takto navrstvenú tortu posypeme kakaom, grankom alebo strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky najmenej na 3-4 hodiny (najlepšie na celú noc).

8.

Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: NejRecept