Nepečená torta s vanilkovým krémom
Nepečená, nenáročná torta s lahodnou chuťou. Neváhajte a vyskúšajte.
Veľa receptov môžete nájsť aj na našej partnerskej stránke NejRecept
Budeme potrebovať:
Základ:
300 g - sušienky BEBE
2 lyžice - kakao
50 g - maslo
1 lyžica - práškový cukor
200 ml - mlieko
Tvarohová vrstva:
250 g - jemný tvaroh
250 ml - smotana na šľahanie
2 ks citróny - kôra + šťava
1 lyžica - práškový cukor
Vanilková vrstva:
2 bal. - vanilkový puding
200 ml - smotana na šľahanie
600 ml - mlieko
3 lyžice - práškový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
200 ml - smotana na šľahanie
1 bal. - vanilkový cukor
2 lyžice - práškový cukor
Postup:
1.
Najskôr si uvaríme puding. V 600 ml mlieku si rozpustíme cukor a uvaríme puding, necháme vychladnúť. V inej miske si vyšľaháme smotanu a pridáme ju do vychladnutého pudingu. Premiešame.
2.
Pripravíme si sušienkový korpus. Sušienky si rozdrobíme, pridáme kakao, cukor a rozpustené maslo. Spolu spojíme a za stáleho miešania pridávame mlieko.
3.
Pripravíme si okrúhlu formu na tortu s priemerom 28 cm a vyložíme si ju pripravenou sušienkovou hmotou.
4.
Navrstvíme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili nasledovne. Tvaroh si vymiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, pridáme cukor. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a spolu spojíme.
5.
Navrstvíme vanilkovú vrstvu, ktorú sme si pripravili na začiatku.
6.
Poslednú vrstvu si pripravíme tak, že smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilkou a cukrom.
7.
Takto navrstvenú tortu posypeme kakaom, grankom alebo strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky najmenej na 3-4 hodiny (najlepšie na celú noc).
8.
Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept