Nepečená tečúca karamelová láva - Fotopostup

Pridal admin dňa April 12, 2015
Kategória: Recepty

 

Nepečený, sladký tvarohový dezert. Výborný, skvele vyzerajúci a chutný. Mňam!

Budeme potrebovať:

500 g - jemný tvaroh
250 ml - smotana na šľahanie
1 bal. - stužovač
2 lyžice - želatína
2 lyžice - kakao
3 lyžice - práškový cukor
300 g - karamelové salko
6 ks - piškóty

Postup:

1.

V horúcej vode pripravíme želatínu - 1 lyžicu (riadime sa návodom na obale želatíny). Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme do hustej peny. Jemný tvaroh vyšľaháme s cukrom a dôkladne spojíme, potom ho pridáme k vyšľahanej šľahačke a už len lyžicou premiešame.

2.

Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao, želatínu a premiešame.

3.

Pripravíme si poháre / podľa veľkosti koláčov, aké chceme mať / - najlepšie 6 šálok na čaj a 6 malých pohárov. Na dno čajovej šálky navrstvíme cca 2-3 lyžice kakaového krému. Do stredu krému vložíme pohárik a jemne ho zatlačíme (ale nie až na dno). Takto pripravené poháre vložíme do chladničky cca na 1 hodinu.

4.

Po hodine poháre opatrne vyberieme (pomáhame si špáradlom, ak to nejde ľahko). Do dierky navrstvíme karamelové salko (môžeme ho rozriediť mliekom - aby v konečnom dôsledku bolo salko tekuté) a zalejeme to bielym krémom, ktorý sme si zmiešali s pripravenou želatínou - 1 lyžica želatíny.

5.

Položíme piškóty a odložíme do chladničky najmenej po dobu 1 hodiny.

6.

Keď nám dezert poriadne stuhol, vyberieme ho z chladničky a pokúsime sa ho opatrne vybrať z pohárov. V hrnci ohrejeme vodu a na krátku dobu do hrnca ponoríme pohára s dezertom. Pomocou špáradla si "odlepíme" boky a vyberieme tvarohový dezert. Po odstránení pohárov znova dezert uložíme do chladničky (cca na pol hodinu) a podávame. Dobrú chuť!


Zdroj: Zjemto