Nakladaný cesnak bez zavárania, ktorý využijete počas celého roka a je ako čerstvý

Pridal admin dňa July 11, 2017
Kategória: Recepty

 

Vynikajúci nakladaný cesnak, ktorý viete použiť do rôznych jedál, ako ochucovadlo alebo aj ako doplnok k jedlu. Hodí sa aj do marinády, omáčok, polievok, no proste všade. Takto pripravený cesnak si zachová svoju chuť, vitamíny a množstvo živín, ktoré nášmu telu prospievajú. Zvyčajne sa stáva, že cesnak nám v pivnici alebo v komore chytí pleseň alebo zvlhne a takto budete mať istotu, že všetku úrodu spotrebujete.


Budeme potrebovať:

1 celý pohár - strúčiky cesnaku
1 l - voda
70-80 g - soľ
150 g - kr. cukor
250 ml - ocot
8-10 guličiek - čierne korenie
2-3 ks - bobkový list

Postup:

1.

Hlavičky cesnaku očistíme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme na utierke vyschnúť. Načistíme toľko cesnaku, aby nám vošiel do jednej 7 dcl fľaše až po vrch.

2.

Medzi cesnak vložíme aj bobkový list, korenie a pripravíme si nálev.

3.

Horúcou vodou zalejeme poháre s cesnakom a uzavrieme. Necháme stáť 20 minút a po 20 minútach vodu zlejeme späť do hrnca. Pridáme soľ, cukor a necháme zovrieť. Keď voda vrie, pridáme ocot a premiešame.

4.

Takto pripravený nálev znovu nalejeme do pohárov s cesnakom a poriadne uzavrieme viečkom.

5.

Otočíme hore dnom, necháme vychladnúť a odložíme do komory.

Zdroj: Xcook