Najlepšie cuketové kolieska v pivnom cestíčku s cesnakovou omáčkou
Pridal admin dňa August 17, 2017
Kategória: Recepty
9 receptov na chutné šaláty (všetky pripravíte veľmi ľahko a rýchlo) Nevyhadzujte korky z vína! 15 skvelých spôsobov, ako ich použiť znovu
Ak ešte nemáte dosť cukety, vyskúšajte aj cuketu v pivnom cestíčku.
Budeme potrebovať:
2 ks - cukety
cestíčko:
200 g hladkej múky
2 ks vajcia
0,25 l svetlého piva
štipka soli
Na vyprážanie:
cca 300 ml oleja
omáčka:
4 strúčiky cesnaku
4 PL oleja
štipka soli
1 PL nasekaného petržlenu
1 lyžička citrónovej šťavy
Postup:
1.
Cuketu umyjeme, nakrájame na plátky, posypeme soľou a necháme vypotiť. Potom vysušíme obrúskom.
2.
Rozbijeme vajcia, pridáme k nim múku, soľ a pivo a rozmiešame na hladké cesto.
3.
Plátky cukety namáčame do cestíčka a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista.
4.
Cesnak ošúpeme, pridáme k nemu olej, soľ, petržlen a citrónovú šťavu a vymiešame hladkú omáčku.