Najlepší Krémeš (Fotopostup)
Na prípravu potrebujeme:
1 lístkové cesto, 250 g Hélie, 150 g práškového cukru, 1 L mlieka, 3 žĺtka, 2 zlaté klasy (V CZ by sa už mal predávať v Kauflande pri pudingu), 100 g polohrubej múky, 2 smotany na šľahanie, 1 stužovač smetafix, 2 vanilky (Cena ingrediencií cca 6,6 Eur / 183 Kč)
Postup:
Najprv si pripravíme puding z mlieka, cukru, žĺtkov, múky a zlatého klasu. Necháme vychladnúť.
Práškový cukor si vymiešame s maslom.
Medzitým si lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a pomocou valčeka premiestnime na spodnú stranu plechu. Plech pod lístkové cesto nie je potrebné mastiť olejom.
Jednu časť cesta si nožíkom narežeme na kocky, koláč sa tak bude lepšie a jednoduchšie krájať.
A takto vyzerajú cestá po upečení. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.
Vychladnutý puding a vymiešané maslo opatrne zmiešame.
Smotanu, vanilku a stužovač vymiešame do tuha.
Pudingovú plnku nanesieme na celý plát.
Na plnku nanesieme šľahačku a celý koláč pekne uhladíme.
Na vrch koláčika poukladáme upečené kocky cesta.
Posypeme práškovým cukrom. Koláč uložíme na chladné miesto, potom krájame.
Prajeme vám dobrú chuť.