Najlepší Krémeš (Fotopostup)

Pridal admin dňa June 16, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu potrebujeme:

1 lístkové cesto, 250 g Hélie, 150 g práškového cukru, 1 L mlieka, 3 žĺtka, 2 zlaté klasy (V CZ by sa už mal predávať v Kauflande pri pudingu), 100 g polohrubej múky, 2 smotany na šľahanie, 1 stužovač smetafix, 2 vanilky (Cena ingrediencií cca 6,6 Eur / 183 Kč) 



Postup:

Najprv si pripravíme puding z mlieka, cukru, žĺtkov, múky a zlatého klasu. Necháme vychladnúť.

Práškový cukor si vymiešame s maslom. 

 

Medzitým si lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a pomocou valčeka premiestnime na spodnú stranu plechu. Plech pod lístkové cesto nie je potrebné mastiť olejom.

Jednu časť cesta si nožíkom narežeme na kocky, koláč sa tak bude lepšie a jednoduchšie krájať.

A takto vyzerajú cestá po upečení. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.

 

Vychladnutý puding a vymiešané maslo opatrne zmiešame. 

Smotanu, vanilku a stužovač vymiešame do tuha.

 

Pudingovú plnku nanesieme na celý plát.

 

Na plnku nanesieme šľahačku a celý koláč pekne uhladíme.

 

Na vrch koláčika poukladáme upečené kocky cesta.

 

Posypeme práškovým cukrom. Koláč uložíme na chladné miesto, potom krájame.

 

Prajeme vám dobrú chuť.