Najjednoduchšie a najrýchlejšie pizzovníky z lístkového cesta

Pridal admin dňa April 14, 2016
Kategória: Recepty

 

Fantastické, rýchle a pritom tak jednoduché na prípravu. Naplniť môžete ľubovoľnou plnkou, ale aj tak najlepšie sú so šunkou a syrom. Postup prípravy je úplne jednoduchý a zaberie vám možno 5 minút, ak nie menej. 


 Na prípravu budeme potrebovať:

1 bal. lístkového cesta,
na tenko nakrájaná šunka,
na tenko nakrájaný tvrdý syr,
pizza korenie alebo oregano,
žĺtko na potretie

POSTUP:

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Ak ste kúpili už rozvaľkané, máte o starosť menej, stačí ho iba rozrolovať a stiahnuť papier. 

2.
Poukladáme plátky šunky, plátky syra a stočíme do rolády. Roládu nakrájame na slimáčiky, ktoré poukladáme do formy. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom, aby mali krásnu farbu, ešte ich posypeme pizza korením alebo oragenom a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. 



3.
Plnka sa dá zameniť alebo k šunke a syru môžete pridať rôzne iné suroviny, napríklad kukuricu, slaninu, huby, olivy, cibuľu. Prípadne môžete cesto potrieť paradajkovým základom alebo kečupom. 

Zdroj: Vk