Najjednoduchší a najlepší karamelový krém pripravený za pár minút
Príprava krému je pre každého nočnou morou. Musí byť nadýchaný, hladký, sladký a chutný. Vyskúšajte pripraviť tento univerzálny krém z kondenzovaného mlieka a masla. Používa sa do rôznych zákuskov a ešte sa nestalo, aby sa niekomu nevydaril.
Tento univerzálny krém môžete použiť na plnenie trubičiek, je vhodný do medových rezov alebo do obyčajných koláčov.
Budeme potrebovať:
1 plechovka kondenzované mlieko (skaramelizované)
300g maslo
Postup:
1.
Ak ste kúpili obyčajné salko, musíte ho najprv uvariť. Preto odporúčam kúpiť už skaramelizované mlieko. Do hrnca nalejeme vodu a vložíme celú plechovku salka tak, aby bola ponorená vo vode. Necháme variť 3 hodiny (občas skontrolujeme, pridáme vodu a plechovku otočíme). Po uvarení necháme kondenzované mlieko úplne vychladnúť.
2.
Maslo necháme pri izbovej teplote (ak ste ho zabudli v chladničke, pomôžte si mikrovlnkou) zmäknúť a vyšľahajte ho mixérom do hladka. Šľahajte pri nízkych otáčkach a postupne pridávajte po lyžiciach kondenzované mlieko. Pri rýchlom šľahaní sa môže stať, že sa vám maslo so salkom zrazia a v kréme budú hrudky.
3.
Ušľahaný krém odložíme do chladničky na 30 minút a potom môžeme plniť.
Zdroj: Zhenskiy-sait