Minerálkový hrnčekový koláčik s ovocím
Fantastický koláčik plný šťavnatého ovocia. Cesto je nadýchané a jemné z perlivej minerálnej vody. Pripomína jemnú bublaninu, ale cesto je oveľa krehkejšie.
POTREBUJEME (1 hrnček = 250 ml):
1 lyžica slnečnicového oleja,
1 hrnček perlivej minerálnej vody,
4 vajíčka,
2 hrnčeky kr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
4 hrnčeky polohrubej múky,
1 balíček prášku do pečiva,
4 mandarínky,
200 g čerešní.
POSTUP:
1.
Olej zmiešame s minerálkou, pridáme vajíčka, cukor, vanilku a prášok do pečiva. Dobre premiešame, pridáme preosiatu múku a vareškou vymiešame. Cesto je hladké, bez hrudiek.
2.
Pripravíme si plech, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Nalejem cesto, pekne ho uhladíme a poukladáme mesiačiky mandarínky a poukladáme vykôstkované čerešne.
3.
Na vrch môžete nasypať mrveničku - hrubá múka, kr. cukor a maslo v pomere 1:1:1, ale nemusíte.
4.
Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe pri teplote 180 stupňov cca 40-45 minút.
5.
Po upečení necháme koláčik v plechu vychladnúť a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdroj: Vk