Malinové rezy s mascarpone krémom

Pridal admin dňa May 27, 2014
Kategória: Recepty

 

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na rezy z čerstvých malín a mascarpone krému. Koláčik chutil celej rodinke, keďže zmizol z pekáča behom niekoľkých minút. Namiesto malín môžete použiť rôzne ovocie, podľa svojej chuti.

Na prípravu potrebujeme:

Cesto
5 vajec,
5 PL kr. cukru,
5 PL polohrubej múky,
5 PL vlažnej vody,
½ prášku do pečiva,
kakao.

Malinová dreň
500 g malín,
5 PL kr. cukru,
číru želatínu.

Mascarpone krém
2 mascarpone,
500 ml smotany na šľahanie,
3 PL pr. cukru.

Postup:

Vajíčka a kryštálový cukor si vyšľaháme do peny.
Do vyšľahanej peny si pridáme kakao. Ja som pridala 2 PL kakaa, aby bolo cesto po upečení tmavšie. Kto nemá rád horký korpus, pridá menej kakaa. Postupne do vyšľahanej hnedej peny pridáme striedavo múku, prášok do pečiva a vlažnú vodu.
Na vymastený a múkou vysypaný plech si vylejeme cesto, ktoré pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 minút, až pokiaľ sa nám neodlepujú kraje cesta od plechu. Cesto necháme po upečení vychladnúť.
Maliny si vysypeme do panvice, pridáme cukor (v mojom prípade som pridala 2 PL, lebo som mala domáce maliny, ktoré boli samé o sebe veľmi sladké) a povaríme ich. Ak maliny prejdu varom, pridáme podľa návodu želatínu. Pridala som 2 balenia tortového želé. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme si 2 balenia 250ml 33% smotany na šľahanie a necháme vychladiť v chladničke minimálne pol hodinu.
Medzitým si vyšľaháme mascarpone spolu s práškovým cukrom do hustej, krémovej peny a postupne pridáme vychladnutú šľahačku.
Na upečený korpus si postupne vrstvíme vyšľahané plnky. Najprv jemne prechladnutú malinovú dreň. Necháme si to poriadne schladiť v chladničke (ja som čakala hodinu), aby nám pekne stuhla želatína, ktorú sme do toho pridali a až tak nanášame krém z mascarpone. Ozdobíme si podľa svojho gusta.
Takto jednoducho som si ho vyzdobila ja a mal veľký úspech, keďže zmizol z pekáča veľkou rýchlosťou.