Malinové rezy s mascarpone krémom
Pridal admin dňa May 27, 2014
Kategória: Recepty
Netradične navrhnutá fontána s vírom od dizajnéra Williama Pye Dom pripravený na zombie apokalypsu. Bezpečný dom by Robert Konieczny
Vyskúšajte tento jednoduchý recept na rezy z čerstvých malín a mascarpone krému. Koláčik chutil celej rodinke, keďže zmizol z pekáča behom niekoľkých minút. Namiesto malín môžete použiť rôzne ovocie, podľa svojej chuti.
Cesto |
Malinová dreň |
Mascarpone krém |
Vajíčka a kryštálový cukor si vyšľaháme do peny. | |
Do vyšľahanej peny si pridáme kakao. Ja som pridala 2 PL kakaa, aby bolo cesto po upečení tmavšie. Kto nemá rád horký korpus, pridá menej kakaa. Postupne do vyšľahanej hnedej peny pridáme striedavo múku, prášok do pečiva a vlažnú vodu. | |
Na vymastený a múkou vysypaný plech si vylejeme cesto, ktoré pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 minút, až pokiaľ sa nám neodlepujú kraje cesta od plechu. Cesto necháme po upečení vychladnúť. | |
Maliny si vysypeme do panvice, pridáme cukor (v mojom prípade som pridala 2 PL, lebo som mala domáce maliny, ktoré boli samé o sebe veľmi sladké) a povaríme ich. Ak maliny prejdu varom, pridáme podľa návodu želatínu. Pridala som 2 balenia tortového želé. Necháme vychladnúť. | |
Vyšľaháme si 2 balenia 250ml 33% smotany na šľahanie a necháme vychladiť v chladničke minimálne pol hodinu. | |
Medzitým si vyšľaháme mascarpone spolu s práškovým cukrom do hustej, krémovej peny a postupne pridáme vychladnutú šľahačku. | |
Na upečený korpus si postupne vrstvíme vyšľahané plnky. Najprv jemne prechladnutú malinovú dreň. Necháme si to poriadne schladiť v chladničke (ja som čakala hodinu), aby nám pekne stuhla želatína, ktorú sme do toho pridali a až tak nanášame krém z mascarpone. Ozdobíme si podľa svojho gusta. | |
Takto jednoducho som si ho vyzdobila ja a mal veľký úspech, keďže zmizol z pekáča veľkou rýchlosťou. |