Letný tvarohový koláč s broskyňami
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
⇒ 220 g polohrubej múky,
⇒ 100 g masla,
⇒ 100 g kr. cukru,
⇒ 3 - 4 PL plnotučného mlieka,
⇒ 1 vajíčko.
Na prípravu tvarohovej náplne potrebujeme:
⇒ 400 g jemného tvarohu,
⇒ 3 PL kyslej pochúťkovej smotany,
⇒ 3 PL kr. cukru,
⇒ 2 PL kukuričného škrobu,
⇒ 1 vajíčko,
⇒ 1 ČL vanilkového cukru,
⇒ 1 plechovka konzervovaných broskýň
(alebo počas sezóny čerstvé ovocie podľa chuti)
POSTUP
Maslo a kr. cukor si poriadne zmiešame a vytvoríme hmotu.
Do vyšľahaného masla s cukrom pridáme vajíčko, múku a mlieko. Znova poriadne vypracujeme, aby sme dostali tuhú hmotu.
Cesto po vypracovaní by malo vyzerať takto. Takúto hmotu si necháme minimálne na hodinu odležať v chladničke.
Na vymiešanie plnky si pripravíme všetky suroviny v izbovej teplote.Tvaroh s cukrom si dobre vyšľaháme, pridáme smotanu, vanilkový cukor, kukuričný škrob. Po poriadnom vyšľahaní pridáme vajíčko a znova šľaháme až do krásne spojitej hmoty.
Pripravíme si formu na pečenie s priemerom približne 24 - 26 cm, namastíme si ju tukom a vysypeme polohrubou múkou. Odležané cesto z chladničky si rozvaľkáme na požadovanú veľkosť a vystelieme ním formu.
Okraje vo forme dvihneme do takej výšky, aby sme ich úplne nezakryli plnkou. Plnku rovnomerne rozotrieme po celom ceste a naň poukladáme broskyne. Mierne ich vtlačíme do tvarohovej plnky.
Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 40 - 50 minút. Koláč vyberieme, necháme poriadne vychladnúť na mriežke a a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: rutxt.ru