Letný osviežujúci BOZK bez pečenia
Komu by sa chcelo počas horúcich letných dní tráviť čas pri horúcej rúre?! Výborný a rýchlo pripravený nepečený dezert, ktorý vás v teplých dňoch určite osvieži. Príprava trvá kratšie ako to čakanie na stuhnutie, ale určite sa vyplatí počkať.
Budeme potrebovať:
- ovocie podľa chuti - jahody alebo čučoriedky,
- 2 bal. smotana na šľahanie,
- 2 bal. stužovač šľahačky,
- 250 g mascarpone,
- 250 g jemný tvaroh,
- 2 bal. sušienky bebe alebo iné maslové sušienky,
- mlieko na namočenie sušienok.
POSTUP:
1.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom do tuhej šľahačky (môžete ju aj osladiť cukrom alebo medom). Vareškou primiešame mascarpone a jemný tvaroh.
2.
Pripravíme si formu, do ktorej budeme vrstviť jednotlivé poschodia. Sušienky namočíme do mlieka a poukladáme ich na dno formy, poukladáme nakrájané jahody, navrstvíme krém a znova poukladáme sušienky, namočené do mlieka. Takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.
3.
Celý koláč odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať. Pokiaľ nevydržíte a vyberiete ho nevychladený, kľudne ho môžete jesť aj lyžičkou priamo z formy. Je osviežujúci a vynikajúci.
Zdroj: Lifeloveandsugar