Lahodné nepečené ovocné rezy
Pridal admin dňa July 7, 2014
Kategória: Recepty
25 najkreatívnejších sochárskych nápadov z celého sveta. Nechýbajú ani sochy zo Slovenska a Česka. Výborné jogurtové rezy s ovocím
Potrebné suroviny:
⇒ 250 g maslových sušienok (BB keksy)
⇒ detské okrúhle piškóty
⇒ 5-6 banánov
⇒ 1 liter mlieka
⇒ 2 čokoládové pudingy
⇒ 2 vanilkové pudingy
⇒ 250 g jemného tvarohu
⇒ 8 lyžíc kryštálového cukru
⇒ 2 balíčky vanilínového cukru
⇒ mandarínkový kompót
⇒ 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie 30-33%)
⇒ 2 lyžice práškového cukru
⇒ 1 téglik kyslej pochúťkovej smotany
⇒ škorica na posypanie
POSTUP:
Na menší plech si naukladáme BB keksy, navrch dáme rozpolené banány a zalejeme len mierne vychladnutým čokoládovým pudingom. Puding - 1/2 litra mlieka si rozdelíme na 2 časti, jednu vylejeme do hrnca, pridáme 4 lyžice kryštálového cukru a privedieme do varu. Medzitým si v druhej časti mlieka rozmiešame 2 čokoládové pudingy ,za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia.
Na puding znova poukladáme vrstvu sušienok, pokvapkáme ich šťavou z mandarínkového kompótu a na vlhké keksy poukadáme scedené mandarínky.
Pripravíme si druhú plnku. Uvaríme si vanilkový puding s 1/2 litra mlieka , 2 vanilkových pudingov , 4 lyžíc kryštálového cukru a 2 vanilkových cukrov. Postup je ten istý ako pri čokoládovom pudingu. Necháme vychladnúť, prikryjeme ho buď potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka (chladne pomalšie) alebo ho často premiešavame. Do vychladnutého pudingu vmiešavame tvaroh.
Vanilkovo-tvarohovú zmes rovnomerne rozotrieme na mandarínky.
Šlahačkovú smotanu vymiešame s 2 lyžicami práškového cukru, do tuhej šľahačky pridáme kyslú smotanu a krátko spojíme mixérom.
Pokračujeme vo vrstvení. Na vanilkovo-tvarohovú plnku poukladáme piškóty a pokvapkáme zvyšnou šťavou z mandarínok. Na to rovnomerne natrieme pripravenú šľahačku.
Posypeme škoricou, prípadne kakaom, grankom alebo strúhanou čokoládou.
Koláčik dáme odpočívať na vrchnú poličku do chladničky minimálne na 6 hodín (najlepšie cez noc).
Dobrú chuť!