Kurací rezeň v zemiakovom kabátiku, ktorý nesmie chýbať na nedeľnom obede
Skvelá inšpirácia na nedeľný obed. Tradičné rezne už sú klasikou, preto treba vymyslieť niečo originálnejšie. Dajte mäsku kabátik a nový obed je na stole. K tomu ako príloha klasická zemiaková kaša alebo zemiakový šalát s majonézou.
Potrebujeme:
- 500 g kuracie prsia,
- 650 g zemiaky,
- 1 vajíčko,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 300 ml rastlinného oleja,
- soľ a čierne korenie.
Postup:
1.
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme.
2.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme múku, vajíčko, nasekaný cesnak, trocha soli a čierneho korenia.
3.
Kuracie plátky obalíme v múke a v zemiakovej hmote. Pomôžeme si lyžicou, aby zemiaky ostali na mäse.
4.
Ukladáme zemiakovou stranou na rozpálený olej do panvice. Znova navrstvíme na hornú časť mäsa zemiaky a pečieme dozlata.
Zdroj: Vk