Kurací rezeň v zemiakovom kabátiku, ktorý nesmie chýbať na nedeľnom obede

Pridal admin dňa September 2, 2016
Kategória: Recepty

 

Skvelá inšpirácia na nedeľný obed. Tradičné rezne už sú klasikou, preto treba vymyslieť niečo originálnejšie. Dajte mäsku kabátik a nový obed je na stole. K tomu ako príloha klasická zemiaková kaša alebo zemiakový šalát s majonézou. 

Potrebujeme:

- 500 g kuracie prsia,
- 650 g zemiaky,
- 1 vajíčko,
- 3 strúčiky cesnaku, 
- 300 ml rastlinného oleja,
- soľ a čierne korenie.

Postup:

1.
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme. 

2.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme múku, vajíčko, nasekaný cesnak, trocha soli a čierneho korenia. 

3.
Kuracie plátky obalíme v múke a v zemiakovej hmote. Pomôžeme si lyžicou, aby zemiaky ostali na mäse. 

4.
Ukladáme zemiakovou stranou na rozpálený olej do panvice. Znova navrstvíme na hornú časť mäsa zemiaky a pečieme dozlata.

Zdroj: Vk