Krupicový koláč s vanilkovým krémom
Jednoduchá príprava a krémová chuť, ktorá očarí každého. Mňamka!
Budeme potrebovať:
Prvá vrstva:
1 l - voda
2 bal. - káva Nescafé 2v1
200 g - kr. cukor
200 g - detská krupica
Krém:
1 l - mlieko
4 bal. - vanilkový puding
12 lyžičiek - kr. cukor
170 g - maslo
150 ml - smotana na šľahanie
Glazúra:
150 g - čokoláda na varenie
4 lyžice - mlieko
2 lyžice - olej
50 g - maslo
kakao (alebo granko) na posypanie
Postup:
1.
Cukor pridáme do vody. Necháme zovrieť. Keď nám voda vrie, teplotu znížime a pridávame za stáleho miešania krupicu a Nescafé. Uvaríme hustú kašu, ktorú ešte horúcu nalejeme do formy na pečenie. Necháme stuhnúť.
2.
Pripravíme si krém. V mlieku si rozrobíme pudingové prášky, pridáme cukor a uvaríme hustú hmotu. Necháme vychladnúť.
3.
Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutý puding. Šľahačku si vyšľaháme zvlášť a následne ju primiešame k pudinkovému krému. Navrstvíme na vychladnutú krupicovú vrstvu.
4.
Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou (čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme mlieko, olej a maslo). Posypeme kakaom alebo grankom a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc. Nakrájame úhľadné rezy a podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika