Krtkov plech - hrnčekový recept
Už som dlho nerobila tento zákusok. Miluje ho celá rodina, nie je vôbec presladený a nie je ani vôbec suchý. Banánové recepty sú veľmi obľúbené asi všade, tak vyskúšajte aj vy. Je to úplne jednoduchý recept, ktorý zvládnu pripraviť aj začiatočníčky. Ja ho nechávam cez noc v chladničke, ale vôbec nemusíte. Zdá sa mi na druhý deň lepší a vláčnejší.
Budeme potrebovať:
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček práškového cukru
1 bal. prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
4 lyžice kakaa
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
2 ks vajcia
Krém:
300 ml mlieka
1 bal. banánový puding
4 lyžice krupicového cukru
500 ml smotany na šľahanie
1 bal. stužovač šľahačky
100 g čokolády na varenie
Ďalej potrebujeme:
banány
Postup:
1.
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vyšľaháme hladké cesto.
2.
Plech s veľkosťou 38x25 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.
3.
Z upečeného a vychladnutého plátu vydlabeme asi polcentimetrovú vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Na vydlabaný povrch poukladáme pozdĺžne rozpolené banány, na celý povrch natrieme krém a posypeme omrvinky z vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
4.
Krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vychladnutý puding rozšľaháme, prilejeme smotanu, potom pridáme stužovač a vyšľaháme hustý krém.
5.
Do dobre vyšľahaného krému vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie.
Zdroj: NejRecept.cz