Krémové makové rezy

Pridal admin dňa September 17, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

12 bielkov,
200 g kr. cukru,
200 g mletého maku,
3 PL polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

12 žĺtkov,
200 g kr. cukru,
5 PL gustinu - kukuričný škrob,
500 ml mlieka,
1 maslo alebo palmarin.

Na prípravu polevy budeme potrebovať:

200 g čokolády.


POSTUP:

Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva.

Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.

Pripravíme si krém. Žĺtka si zmiešame s cukrom a vylejeme ich do mlieka. Metličkou miešame a postupne pridávame škrob Gustin. Dáme na oheň a varíme do zhustnutia. Osobitne si vyšľaháme pomocou mixéra maslo, aby bolo krémové a postupne doň pridávame vychladnutý uvarený krém.

 Na upečený plát si navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhým plátom, znova navrstvíme krém a položíme tretí plát. Vrchný plát si natrieme tenkou vrstvou krému. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posepeme ňou navrstvený koláčik.

 

Dobrú chuť!