Krémové makové rezy
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
12 bielkov,
200 g kr. cukru,
200 g mletého maku,
3 PL polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
12 žĺtkov,
200 g kr. cukru,
5 PL gustinu - kukuričný škrob,
500 ml mlieka,
1 maslo alebo palmarin.
Na prípravu polevy budeme potrebovať:
200 g čokolády.
POSTUP:
Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva.
Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.
Pripravíme si krém. Žĺtka si zmiešame s cukrom a vylejeme ich do mlieka. Metličkou miešame a postupne pridávame škrob Gustin. Dáme na oheň a varíme do zhustnutia. Osobitne si vyšľaháme pomocou mixéra maslo, aby bolo krémové a postupne doň pridávame vychladnutý uvarený krém.
Na upečený plát si navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhým plátom, znova navrstvíme krém a položíme tretí plát. Vrchný plát si natrieme tenkou vrstvou krému. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posepeme ňou navrstvený koláčik.
Dobrú chuť!