Krehké a chrumkavé zemiakové lupienky takmer bez oleja, pripravené v mikrovlnnej rúre
Zemiakové lupienky sú obľúbeným jedlom nielen mladej, ale aj staršej generácie, no zdraviu veľmi prospešné nie sú. Málo kto si ich pripravuje doma, radšej si ich zakúpime v supermarketoch, kde možno nájsť rôzne druhy tejto pochúťky - paprikové, solené, syrové, smotanové, ...
Chipsy bez pomoci fritézy alebo panvici plnej oleja si pripravíme z týchto ingrediencií:
⇒ 1 - 2 ks väčšie zemiaky,
⇒ 1/2 lyžičky cesnakového prášku,
⇒ olivový/kokosový/slnečnicový olej,
⇒ korenie podľa chuti.
POSTUP:
Zemiaky si za pomoci strúhadla nakrájame na tenké plátky. Nečistíme ich, len ich umyjeme pod tečúcou vodou drsnejšou handričkou.
Plátky si rozmiestnime na tanier a pokvapkáme ich olivovým, kokosovým alebo slnečnicovým olejom.
Posypeme cesnakom a rôznym korením - podľa svojej chute.
Takto pripravené plátky zemiakov vložíme do mikrovlnnej rúry na cca 2-3 minúty (najvyšší stupeň) - dĺžka závisí od veľkosti narezaných plátkov zemiakov a od výkonnosti mikrovlnnej rúry.
Po uplynutí času plátky otočíme. Dávame však pozor, lebo sú horúce.
Znova dáme na 2-3 minúty do mikrovlnnej rúry. Mali by byť na okrajoch chrumkavé.
Necháme ich vychladnúť. Takto opakujeme postup, aby sme si pripravili všetky nakrájané zemiaky.
Podávame s rôznymi omáčkami/dipmi. Dobrú chuť!
Zdroj: onegoodthingbyjillee