Krehké a chrumkavé zemiakové lupienky takmer bez oleja, pripravené v mikrovlnnej rúre

Pridal admin dňa November 5, 2014
Kategória: Recepty

 

Zemiakové lupienky sú obľúbeným jedlom nielen mladej, ale aj staršej generácie, no zdraviu veľmi prospešné nie sú. Málo kto si ich pripravuje doma, radšej si ich zakúpime v supermarketoch, kde možno nájsť rôzne druhy tejto pochúťky - paprikové, solené, syrové, smotanové, ...

Chipsy bez pomoci fritézy alebo panvici plnej oleja si pripravíme z týchto ingrediencií:

⇒ 1 - 2 ks väčšie zemiaky,
⇒ 1/2 lyžičky cesnakového prášku,
⇒ olivový/kokosový/slnečnicový olej,
⇒ korenie podľa chuti.


POSTUP:

Zemiaky si za pomoci strúhadla nakrájame na tenké plátky. Nečistíme ich, len ich umyjeme pod tečúcou vodou drsnejšou handričkou.

Plátky si rozmiestnime na tanier a pokvapkáme ich olivovým, kokosovým alebo slnečnicovým olejom.

Posypeme cesnakom a rôznym korením - podľa svojej chute.

Takto pripravené plátky zemiakov vložíme do mikrovlnnej rúry na cca 2-3 minúty (najvyšší stupeň) - dĺžka závisí od veľkosti narezaných plátkov zemiakov a od výkonnosti mikrovlnnej rúry.

Po uplynutí času plátky otočíme. Dávame však pozor, lebo sú horúce.

Znova dáme na 2-3 minúty do mikrovlnnej rúry. Mali by byť na okrajoch chrumkavé.

Necháme ich vychladnúť. Takto opakujeme postup, aby sme si pripravili všetky nakrájané zemiaky.

Podávame s rôznymi omáčkami/dipmi. Dobrú chuť!

Zdroj: onegoodthingbyjillee