Kapri torta s krémom z pomarančového džúsu
Na prípravu budeme potrebovať:
24 ks detských piškót (cca 200 g),
1 kg banánov.
Na prípravu pomarančového krému budeme potrebovať:
1 l pomarančového džúsu,
100 g masla,
4 PL kr. cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
3 balíčky banánového pudingu.
Na prípravu bieleho krému budeme potrebovať:
600 ml plnotučného mlieka,
4 PL kr. cukru,
1-2 balíčky vanilkového cukru,
6 PL hladkej múky alebo kukuričného škrobu,
100 g masla.
Ďalej budeme potrebovať:
strúhanú čokoládu,
šľahačku.
POSTUP:
Formu o rozmere 25 x 40 cm si vyložíme detskými piškótami.
V druhej miske si zmiešame puding s troškou pomarančového džúsu. Zvyšný pomarančový džús si zmiešame s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Dáme variť. Keď sa nám cukor a maslo rozpustí, pridáme rozmiešaný puding a varíme na miernom ohni približne 1-2 minúty. Horúci uvarený krém nalejeme na piškóty a necháme vychladnúť.
Kým nám chladne pomarančovo-vanilkový krém, pripravíme si biely krém. Kukuričný škrob zmiešame s mliekom, pridáme cukor, vanilkový cukor a maslo a postupujeme tak isto ako v prvom kréme. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Na žltý studený krém si naukladáme na krúžka nakrájané banány. Na naukladané banány navrstvíme biely mierne vychladený krém a pekne uhladíme.
Dáme do chladničky a poriadne vychladíme.
Vyšľaháme si šľahačku, navrstvíme na vychladenú tortu, posypeme strúhanou čokoládou, narežeme na rezy a podávame.
Dobrú chuť!