Jemná omáčka s kuracím mäsom na cestoviny
Lahodná krémová omáčka, ktorá je vhodná k rôznym cestovinám, prípadne ju môžete podávať s ryžou.
Budeme potrebovať:
2-3 ks - kuracie prsia
200 g - smotanový syr
1 kocka - kurací bujón
1 plechovka - šampiňóny
1 ks - paradajka
1 ks - chilli paprička
100 ml - mlieka
podľa chuti - soľ a korenie
trochu - olej
trochu - petržlen
Postup:
1.
Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance alebo na menšie kocky, ktoré v miske poriadne okoreníme a osolíme (môžete použiť ľubovoľné korenie, ktoré máte radi).
2.
Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany. Keď máme mäsko osmažené, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku, šampiňóny a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme. Keď máme mäso uvarené, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať s cestovinami.
3.
Vrch ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Zdroj: Tortekolaci