Jednoduchý krehučký jablčník
Jemný a nadýchaný ako pavučinka. Jablko môžete zameniť napríklad za hrušku alebo broskyňu a aj tak bude skvelý.
Budeme potrebovať:
3 ks - jablko
3 ks - vajcia
100 g - mäkké maslo
150 g - kr. cukor
150 g - polohrubá múka
50 g - kukuričný škrob
1/2 bal. - prášok do pečiva
180 ml - smotana na šľahanie
Postup:
1.
Pripravíme si formu s priemerom 28 x 18 cm. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
2.
Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme do misky a pokvapkáme ich šťavou z polovice citróna.
3.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme mäkké maslo a mixujeme, kým sa hmota nespojí. Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Jemne vareškou premiešame.
4.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky. Niekoľko lyžíc pripraveného cesta zamiešame do vyšľahanej šľahačky a následne smotanovú hmotu primiešame do celého cesta.
5.
Cesto navrstvíme do plechu, poukladáme tenké plátky jabĺk tesne k sebe a pečieme cca pol hodinu. Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Coolinarika