Jednoduchá jahodová bublanina
Najlepšia a najjednoduchšia bublanina s domácimi jahodami.
Budeme potrebovať:
300 g - polohrubá múka
3 ks - vajcia
150 g - práškový cukor
1 bal. - vanilkový cukor
kôra z 1 citróna - najemno nastrúhaná
10 lyžíc - olej
10 lyžíc - vlažné mlieko
1/2 bal. - kypriaci prášok do pečiva
400 g - čerstvé jahody
2 lyžice - kryštálový cukor
Postup:
1.
Okrem základných surovín si pripravíme plech (35 x 25 cm), olej v spreji alebo iný tuk a hrubú múku na vysypanie plechu, práškový cukor na finálnu úpravu.
2.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny. Pridáme citrónovú kôru. Múku premiešame s pečivom do práškom a preosejeme. Do žĺtkovej hmoty pridávame postupne a na striedačku olej, mlieko a múku.
3.
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme pevný sneh. Ten potom opatrne a zľahka vmiešame do cesta. Do vymasteného a vysypaného plechu nalejeme cesto a stierkou uhladíme. Umyté, odkvapkané a pokrájanú jahody premiešame s kryštálovým cukrom (to preto, aby nám neprepadli až ku dnu) a naukladáme nahusto na cesto. V rúre na 180 st. pečieme do ružova cca 20 až 30 minút.
4.
Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.
Zdroj: NejRecept.cz