Inšpirácia na zdobenú tortu v tvare sovy
Na prípravu budeme potrebovať:
2 x upečený korpus okrúhleho tvaru (jeden väčší a jeden menší),
350 g masla,
1 šálka pr. cukru,
1/2 šálky kakaa,
3/4 šálky Nutelly,
2 PL smotany na šľahanie,
2 Oreo sušienky,
2 hnedé alebo čierne M&M cukríky,
1 kúsok pomarančovej kôry,
1 PL malých čokoládových guličiek.
Na prípravu väčšieho korpusu budeme potrebovať
(na malý korpus si suroviny okresáme o polovicu):
4 vajíčka,
4 PL kr. cukru,
4 PL vlažnej vody,
4 PL polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva.
(Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávam ostatné suroviny. Cesto vylejeme do vopred vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.)
POSTUP PRÍPRAVY:
Krok 1
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Keď máme vyšľahané maslo, trocha si z neho oddelíme - aby sme mohli vytvoriť sove brucho.
Krok 2
Do zvyšného masla s cukrom pridáme kakao a znova vymiešame. Postupne za stáleho mixovania pridávame nutellu a smotanu. Mixujeme dovtedy, kým nedostaneme krémovú hmotu.
Krok 3
Upečené korpusy na seba položíme, prípadne ich naplníme ľubovoľnou plnkou a môžeme začať zdobiť.
Krok 4
Vytvarujeme z bielej plnky (vymiešané maslo s cukrom) brucho. Okolo neho postupne vrstvíme kakaovo nutelový krém a lyžicou vytvarujeme pierka sovy.
Krok 5
Oreo sušienky si rozdelíme na polovicu. Snažíme sa ich rozdeliť tak, aby sme na jednej sušienke mali celú bielu plnku. Do vnútra bielej plnky vložíme cukrík M&M.
Krok 6
Na biele bruško si naukladáme čokoládové guličky, ktoré je možné dostať v každej dobrej cukrárni alebo veľkoobchode.
Krok 7
Zobák sove vytvoríme z pomarančovej kôry.
Krok 8
Zvyšné oreo sušienky si rozdelíme na polovicu a navrstvíme na nich čokoládový krém a umiestnime ich na hlavu - vytvoríme tak sove uši.
Krok 9
Necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
Veľa trpezlivosti pri zdobení!