Fantastické rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou - fotopostup, s ktorým to zvládne každý
"Rezy sú luxusné, piekla som ich na rodinnú oslavu, všetci chceli recept! Niečo tak dobrého, a pritom jednoduchého na prípravu, som dlho nejedla ani v cukrárni."
Budeme potrebovať:
Korpus:
5 ks - vajcia
3 lyžice - krupicový cukor
2 lyžice - olej
2 lyžice - horúca voda
5 lyžíc - polohrubá múka
2 lyžice - kakao
0,5 bal. - prášok do pečiva
Krém:
750 ml - mlieko
3 bal. - zlaté klasy
200 ml - vaječný koňak
250 g - maslo
3 lyžice - práškový cukor
Parížska šľahačka:
2 kelímky - 40% šľahačka
1 lyžica - cukor
2 lyžice - kakao
Postup:
1.
Bielka ušľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor a ušľaháme do pevnej peny. Potom po jednom prišľaháme žĺtka, potom olej a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
2.
Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre (asi 10 minút).
3.
Na krém dáme variť 600 ml mlieka. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingy a cukor, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Vmiešame vaječný koňak. Necháme vychladnúť.
4.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme do biela. Krém natrieme na korpus.
5.
Parížsku šľahačku pripravíme tak, že obe šľahačky vlejeme do misy, pridáme kakao a cukor a šľaháme do tuha. S 40% šľahačkou to ide ľahko.
6.
Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a pokvapkáme vaječným koňakom.
Ďakujeme za recept od: NejRecept.cz