Famózna tvarohová ZEBRA torta
Vynikajúca torta plná mäkkého syra. Kakaový základ v kombinácii so syrovou plnkou je na zožratie.
Budeme potrebovať:
Cesto:
4 ks - vajcia
120 g - kr. cukor
1/2 bal. - prášok do pečiva
120 g - polohrubá múka
2 lyžice - kakao
Krém:
250 ml - mlieko
200 g - kr. cukor
4 ks - žĺtok
3 lyžice - rum
500 ml - smotana
500 g - mäkký syr (tvaroh, mascarpone, ...)
2 lyžice - kakao
20 g - číra želatína
Postup:
1.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Takto pripravenú hmotu vylejeme do okrúhlej formy (priemer 26 cm), ktorú sme si vystlali papierom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Upečené necháme vychladnúť.
2.
Pripravíme si krém. Želatínu si namočíme do vody podľa návodu. Mlieko, cukor a žĺtka si dáme do hrnca a zohrejeme na ohni. Pridáme namočenú želatínu a zahrievame (pozor, nesmie nám to vrieť!). Tvaroh si zmiešame s rumom, vyšľahanou smotanou a postupne pridávame teplú želatínovú hmotu. Dôkladne vymiešame.
3.
Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao a premiešame.
4.
Na vychladnutý korpus (vo forme) si začneme vrstviť plnky tak, aby sme vytvárali efekt zebry. Najlepšie je vrstviť to spôsobom - do stredu dáme 2 lyžice bieleho krému, do stredu bieleho krému dáme 2 lyžice kakaového a postup opakujeme až kým sa nám plnky neminú. Dáme do chladničky minimálne na 8 hodín a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Nosalty