Famózna SNICKERS torta (Fotopostup)

Pridal admin dňa January 26, 2015
Kategória: Recepty

 

Máte radi tyčinku Snickers? Vyskúšajte si pripraviť túto nenáročnú tortu podľa fotopostupu. Vyzerá, že postup je náročný, ale opak je pravdou.

Budeme potrebovať:

Cesto:

6 ks - vajcia
6 lyžíc - voda
6 lyžíc - kr. cukor
6 lyžíc - polohrubá múka
1/2 bal. - prášok do pečiva
3 lyžice - kakao

Sneh:

7 ks - bielka
400 g - kr. cukor
 
Krém:

1 plechovka - Salko
200 g - pražené arašidy
250 g - maslo

Poleva:

2 bal. - tmavá čokoláda
2 lyžice - olej
2 lyžice - maslo


Postup:

1.

Z vajíčok a cukru si vymiešame penu, postupne pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec aj kakao. Dôkladne premiešame a takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy (priemer 26 cm). Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.

2.

Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor - stále miešame. Tuhým snehom naplníme cukrársky sáčok a na plech, ktorý sme si vystlali papierom vrstvíme do okrúhleho tvaru bielkovú hmotu. Dáme usušiť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 100 stupňov.

3.

Pripravíme si krém. Salko si uvaríme v plechovke vo vode (trvá to cca 3-4 hodiny). Následne ho necháme vychladnúť a vymiešame ho s maslom.

4.

Upečený korpus si rozrežeme na 2 časti. Naplníme plnkou (1/2), posypeme nasekané arašidy a položíme vysušený plát bielkov. Znovu navrstvíme plnku a posypeme nasekané arašidy. Položíme druhý plát cesta. Jemne zatlačíme.

5.

Na vrch si navrstvíme čokoládovú polevu - čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme olej, maslo a spojíme. Na ozdobu použijeme arašidy a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

Zdroj: Nejrecept